Veelgestelde vragen

Wat is een animatie?


Een animatie is een visuele manier van verhalen vertellen. Het verhaal wordt verteld door een zogenaamde voice-over stem en die stem wordt ondersteund door bewegend beeld. De samenkomst van een verhaal vertellende stem in combinatie met visuals, geluidseffecten en achtergrondmuziek maakt samen een animatie.
Wat is een infographic?


je kan een infographic zien als een stripboek. Het bestaat uit een hoop afbeeldingen die de bijbehorende tekst ondersteunen. Deze afbeeldingen – oftewel ‘visuals’ – zorgen ervoor dat je minder woorden nodig hebt om je punt duidelijk te maken, doordat een afbeelding opzichzelf al een hele hoop informatie overbrengt.
Waar zijn visuals goed voor?


Een letter op zichzelf zegt vrijwel niks. Je hebt meerdere letters nodig om een woord te vormen. En ook meerdere woorden om verschillende zinnen te maken. Jouw brein moet deze complexe samenhang van tekens eerst (onbewust) omzetten, voordat je het kan begrijpen. Een afbeelding opzich vertelt al een heel verhaal. De mens is uiteindelijk gemaakt om te leren door waar te nemen.
Wat kan animatie voor mijn bedrijf betekenen?


Hou jij van films kijken of lees je liever het hele filmscript door voor onstpanning? Ik denk niet die tweede optie… Een animatie is een krachtige manier om op een ontspannende manier informatie visueel aan jouw doelgroep over te brengen. Mensen zijn lui, zo is het nou eenmaal. En dus willen ze geen hele tekst lezen, maar gewoon achterover leunen en de informatie geserveerd krijgen die ze zoeken.
Kan ik jullie diensten gratis uitproberen?


Ja! We zijn bereid een gratis eerste versie van een (animatie) storyboard op maat te maken voor jouw bedrijf. Vind je het niks? Dan is dat ons risico, jij zit nergens aan vast.
Hoe werkt dat dan?


Stuur ons een mailtje met daarbij een (Word) document waarin je jouw doel verteld. Typ vervolgens een soort pitch. Wij baseren ons storyboard op de pitch die jij ons aanlevert. Dus ga er even goed voor zitten en typ je beste verhaal! Natuurlijk hebben we daarvoor nog even contact hierover, dus geen stress. Jouw vragen zijn er om beantwoord te worden.
Wat maakt een goede animatie?


Een goed verhaal. Veel mensen denken dat de stijl of uitwerking van de animatie het belangrijkste is, maar dat is slechts een ‘bonus’. Mensen kijken aandachtig naar een animatie als het verhaal goed is. Wanneer dit niet klopt, zullen mensen ook gauw afhaken.
Hoe lang duurt het om een animatie te laten ontwikkelen?


Gemiddeld 4 weken. Je hebt als opdrachtgever veel invloed op de totale tijd van ontwikkeling. Heeft de opdracht veel haast en reageer je snel? Dan kan het zelfs binnen 2 weken geregeld zijn. Heb je het druk en doe je er lang over om te communiceren? Dan kan het langer dan 4 weken duren. Jij beslist!
Hoeveel correctieronden krijg ik als klant?


Dat ligt eraan wat voor project je met ons aangaat. Er zit namelijk een verschil in werkwijze voor de ontwikkeling van een animatie en een infographic. Ook krijg je verschillende correctieronden per fase. Deze fases verschillen qua complexiteit en dus krijg je bij de ene fase meer correctie mogelijkheden dan bij de andere fase. We kunnen hieronder wel een hele lijst opstellen met correctieronden per fase, per product, maar we betwijfelen of je daar wat aan hebt…

Man-met-tekst-mirrored.jpg