Over ons

Jimat.png

Jimat Meijs

Als kind ben ik begonnen met creatief zijn. Veel tekenen, eigenwijs zijn en ontwerpen. Op school tijdens de uitleg vaak een hoop getekend en ontworpen (maarja, dat word je meestal niet in dank afgenomen). Dus toen het eindelijk tijd was om een opleiding te kiezen, koos ik voor iets waar mijn oprechte interesses lagen en waar creativiteit gestimuleerd werd. In 2017 heb ik Jimat Media opgericht en sindsdien werk ik met veel plezier aan creatieve oplossingen voor klanten.

Om een diverser product aan te kunnen aanbieden en een snellere service ben ik gaan samenwerken met een andere ondernemer, namelijk Aron Kulik. Lees zijn verhaal hieronder.

aron.png

Aron Kulik

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in storytelling, films en muziek. Ik leer daarom graag over deze interesses, maar ben niet voldaan door simpelweg waar te nemen. Ik wil mezelf ook creatief uiten zelf creëren en ontwikkelen. Ik houd me dan ook veel bezig met motion-design (animatie), visual design (infographic) en muziek maken (Aron Qlik op Spotify ! )

Werkwijze

Wij maken zowel animaties als infographics. Het toegelichte proces hieronder geldt voor beide media-uitingen.

1. Introductie meeting


We beginnen met een online meeting of telefoongesprek. Deze call is om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en over het betreffende onderwerp te spreken. We stellen alvast een aantal vragen en leggen uit wat de vervolg stappen zijn.
2. Brainstorm


Gebaseerd op de informatie die jullie met ons gedeeld hebben, gaan wij brainstormen. We maken schetsen en zetten het één en ander op papier. Dit is een dynamisch proces waar we elkaar feedback geven om een zo goed mogelijk concept neer te zetten.
3. Waar zijn visuals goed voor?


Een letter op zichzelf zegt vrijwel niks. Je hebt meerdere letters nodig om een woord te vormen. En ook meerdere woorden om verschillende zinnen te maken. Jouw brein moet deze complexe samenhang van tekens eerst (onbewust) omzetten, voordat je het kan begrijpen. Een afbeelding opzich vertelt al een heel verhaal. De mens is uiteindelijk gemaakt om te leren door waar te nemen.
4. Storyboard / Lay-out schetsen


Het storyboard (animatie)
Dit is het proces van visualisatie. We laten hier zien hoe wij jullie verhaal interpreteren en schetsen alle scènes die geanimeerd gaan worden uit. Dit is een belangrijk proces, want het laat de exacte verloop van de animatie zien. Een kritisch oog is dus belangrijk, want hoe je deze fase afsluit zorgt uiteindelijk voor de flow van het verhaal. De scènes die hier geschetst worden, kun je 1 op 1 vergelijken met de animatie.

Lay-out schetsen (infographic)
Ook bij een infographic maken we eerst schetsen van de volledige lay-out. Zo zien jullie hoe wij jullie data interpreteren en hoe de infographic gevisualiseerd wordt. Deze schetsen zijn flexibel en feedback is erg welkom in deze fase. Het is de bedoeling dat we kunnen zeggen dat wanneer deze schetsen 1 op 1 worden uitgewerkt er een fantastische infographic op tafel ligt.
5. Stijlvoorbeeld


Op basis van de vorige fase – de schetsen – maken wij een stijlvoorbeeld. Dit voorbeeld is een letterlijke vertaling van de schets en laat dus exact zien hoe het eindproduct eruit komt te zien. Het plaatje die jullie ontvangen is dus geen losse schets meer, maar een uitwerking hoe je die zult terugzien in het uiteindelijke resultaat. We laten hier zien welke kleuren we willen gebruiken, welke lettertypen en welke stijl de visuals krijgen.
6. Uitwerking


Animatieproces (animatie)
We houden het definitieve storyboard en stijlvoorbeeld aan en gaan elke scène tot leven brengen in een vloeiende animatie. We zorgen dat de tekst die we in de brainstorm fase hebben besproken wordt opgenomen. Naast deze dynamische bewegende visuals voegen we geluidseffecten toe, zodat de animatie een extra laag van immersie krijgt. Ook vinden wij passende achtergrondmuziek die synchroon loopt met de boodschap en tonatie die we met de animatie willen overbrengen.

Visualisatieproces (infographic)
We gaan de lay-out schetsen uitwerken tot in de puntjes volgens de stijl die we besproken hebben in de stijlvoorbeeld-fase. Zo wordt de infographic 1 op 1 omgezet van schets naar resultaat. We hebben in de lay-out fase namelijk exact besproken welke visuals we belangrijk vinden. Je weet al wat je kunt verwachten aangezien we de lay-out uitgebreid besproken hebben, maar we zullen toch proberen jullie te verassen.
7. Resultaat


En dan is er nog de oplevering. Het resultaat van de media-uiting. De officiële afsluiting van het project. In deze fase reflecteren we op onze samenwerking en horen wij uiteraard graag wat jullie prettig en vervelend vonden aan onze samenwerking. We kunnen nog zoveel ervaring hebben, maar uiteindelijk kan leren en luisteren naar verbeterpunten nooit kwaad!