• Jimat Meijs

Het probleem met uitleg animaties

Een hoop bedrijven laten animaties maken tegenwoordig. Het is tenslotte de beste manier om informatie over te brengen... Of niet?


Een animatie is in feite niet meer dan bewegend beeld, wat op zichzelf niet spannend is. Dus waarom zou iemand daardoor interesse krijgen in jouw product of dienst? Waarom zou zoiets voor conversie zorgen? Nou, dat doet het dus ook niet! Jouw doelgroep blijft niet kijken naar een animatie puur voor de visuals. Maar juist voor wat die visuals proberen te vertellen. Het sleutelwoord is hier dus: storytelling.


Een goed verhaal zorgt ervoor dat mensen hun aandacht erbij houden. Wanneer iemand jou een goed verhaal verteld, heb je niet eens beeld nodig. Dat beeld je zelf automatisch in. Je volgt aandachtig het verhaal en ziet de bijbehorende beelden in je gedachten. Wanneer er dus ook nog beeld bij dit verhaal komt, wordt het alleen maar nog duidelijker. Want iedereen heeft tenslotte een andere voorstelling van zaken. Zo denkt de één bij het woord 'auto' aan een simpele hatchback, terwijl de ander aan een dure sportwagen denkt. Een visual zorgt ervoor dat de doelgroep het verhaal exact interpreteert hoe jij dat bedoeld hebt.

14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De grote limitatie van innovatie

We houden ons constant bezig met wat de ander van ons zou denken. Dit komt voort uit het vroegere overlevingsinstinct. Aangezien de mens toen tussen de roofdieren leefde en meer kans op overleven had