• Jimat Meijs

Visueel leren

Bijgewerkt op: feb 19

Onderzoek toont aan dat visueel leren zorgt voor een betere retentie dan textueel leren (29 tot 42% om precies te zijn). Dus wanneer je jouw doelgroep visueel onderwijst (met plaatjes), zal je product langer en beter in hun gedachten blijven.


De meeste mensen kunnen prima lezen. Maar zoals jij en ik weten is de mens een lui wezen. Dus zal hij of zij voor de simpelste route kiezen. Wat is jouw bedoeling wanneer je nieuwe klanten probeert te krijgen? Wil je dat ze extra moeite doen om zich in te lezen over jouw product en hoe het hun leven verrijkt? Of maak je het ze liever zo gemakkelijk mogelijk, door visuals in te zetten, zodat de kans groot is dat ze er daadwerkelijk iets van opsteken?


Nederlands is slechts Nederlands. Dat houd in dat iemand die moeite heeft met de taal, maar een gedeelte van deze post zal begrijpen. Iemand die een andere taal spreekt, zal er zelfs helemaal niks van snappen. Plaatjes daarentegen spreken een internationale taal. Iedereen zal ze begrijpen.


Waarom denk je dat luchthavens zoveel gebruik maken van iconen?


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De grote limitatie van innovatie

We houden ons constant bezig met wat de ander van ons zou denken. Dit komt voort uit het vroegere overlevingsinstinct. Aangezien de mens toen tussen de roofdieren leefde en meer kans op overleven had